Cerca avançada


El món a les mans és una minisèrie documental de 13 capítols que projecta una mirada sobre el fet migratori des de la perspectiva dels infants, fills de famílies immigrants. Així, els i les protagonistes del programa són 13 nens i nenes d’entre 9 i 12 anys, descendents de pares i mares immigrants residents a la província de Barcelona.

Inici > El programa

El programa


El món a les mans és una minisèrie documental de 13 capítols que projecta una mirada sobre el fet migratori des de la perspectiva dels infants, fills de famílies immigrants. Així, els i les protagonistes del programa són 13 nens i nenes d’entre 9 i 12 anys, descendents de pares i mares immigrants residents a la província de Barcelona.

Al llarg de la sèrie, aquests nens i nenes ens expliquen la seva realitat i activitats quotidianes: ens presenten la seva família i els amics i amigues; ens donen a conèixer les tradicions del país dels seus pares i mares, però també les del país que els ha acollit i que també celebren; ens ensenyen els espais municipals d’ús habitual i les activitats que hi realitzen, com ara la seva escola i el seu barri; i ens donen a conèixer, finalment, les seves aficions i desitjos de futur. En definitiva, El món a les mans s’endinsa en la vida d’aquests infants que, de fet, és una mostra del mosaic plural de la societat actual.

Es tracta d’una sèrie que vol sensibilitzar la població sobre el fet migratori, apropar-lo a la realitat quotidiana desmuntant alguns estereotips i explicant la riquesa intrínseca a la diversitat, entesa com una oportunitat per a la societat del futur.

A través d’aquests infants amb diferents referents culturals, El món a les mans també vol reflexionar sobre les estratègies i recursos necessaris per enfortir la cohesió social i el sentiment de pertinença, i donar a conèixer la funció integradora dels recursos del món local, a l’abast de tota la ciutadania.

El resultat d’aquest esforç és un programa amè, en el qual els nens i nenes construeixen diferents equipaments que creuen necessaris en una ciutat ideal. Els espectadors els coneixeran mentre ideen aquest món amb l’ajuda de la família i els amics i amigues. I també els veuran en el seu entorn habitual: a casa o en els equipaments que utilitzen habitualment.

El món a les mans és un programa de televisió produït per Produccions Mínimes per a la Xarxa de Televisions Locals i l'Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl